Κύρια Άρθρα

Top Αρθρογράφοι

  • Μας αρέσει το ποιοτικό και χρήσιμο περιεχόμενο. Αυτό που αναζητάμε…
  • Είμαστε ασφαλιστικό γραφείο που παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες για το είδος…
  • Ο Σταύρος Βολάκης είναι ο δημιουργός της ArtistiColors και η…
  • Οι Σύμβουλοι επιχειρήσεων της Business Coaching Lab προσφέρουν την υπηρεσία…
  • Αν και εσείς θέλετε να ενημερώνεστε η να κάνετε κρατίσεις…

Τεχνοτροπίες- το πιο φτηνό και προσωπικό έργο για το σπίτι μας

Γράφτηκε από τον  Σάββατο, 17 Μαΐου 2014 10:43 Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Διακόσμηση

   Η διακόσμηση των σπιτιών, δεν είναι μια καινούργια υπόθεση. Υπάρχει από την πρώτη στιγμή που ο άνθρωπος κατοίκησε κάπου μόνιμα. Όλοι θέλουμε την κατάλληλη διακόσμηση ανάλογα με τα προσωπικά μας βιώματα ή γούστα. Αναζητούμε τελικά κάτι βαθύτερο που επιτυγχάνεται με το αισθητικό αποτέλεσμα και που με τη σειρά του, πηγάζει από τις βαθύτερες εσωτερικές μας ανάγκες. Οι τάσεις στο ντιζάιν, μόνο σταθερές δεν είναι. Νέος τρόπος ζωής, νέα υλικά και μέθοδοι αλληλοδιαπέρνιονται και αλλάζουν συνέχεια τις επιλογές που έχουμε. Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα διαδομένες είναι οι τεχνοτροπίες. Ας δούμε τώρα από πιο κοντά, τι είναι και πως μπορούν να μεταμορφώσουν το χώρο μας.

 ergo2  Τεχνοτροπία είναι μια δημιουργία πάνω σε τοίχο, με χρήση ενός ή περισσότερων χρωμάτων και διάφορων σχεδίων ή σχημάτων. Υπάρχουν τεχνοτροπίες κάθε μεγέθους και είδους. Το μέγεθος μια τεχνοτροπίας μπορεί αν είναι όσο ένα ολόκληρο σπίτι ή μόνο ένας τοίχος. Ενώ και το είδος τους μπορεί να ποικίλει, ανάλογα το υλικό που χρησιμοποιούμε για τη δημιουργία τους, ή την ιδιαίτερη τεχνική που συνοδεύει αυτό το υλικό. Υπάρχουν τεχνοτροπίες αρκετά απλές, που ο καθένας μας μπορεί να δοκιμάσει να κάνει, υπάρχουν όμως και τεχνοτροπίες τόσο δύσκολες να πραγματοποιηθούν, που μόνο το ειδικευμένο χέρι ενός επαγγελματία μπορεί να δημιουργήσει. Σχέδια και ιδέες για μια ολοκληρωμένη τεχνοτροπία μπορείτε να δείτε και εδώ http://www.artisticolors.gr/. Έτσι έχουμε και διαφορές στο κόστος που αυτή δημιουργείται. Μια απλή και εύκολη να γίνει από τον καθένα τεχνοτροπία, δεν μπορεί να κοστίζει πολύ, αντιθέτως ιδιαίτερα ακριβές είναι ορισμένες από αυτές. Πολλές φορές το κόστος αγγίζει το ύψος της αγοράς έργων τέχνης.

   Ο τρόπος που δημιουργείται κάθε τεχνοτροπία είναι γενικά κοινός. Μια επιφάνεια τοίχου, βάφεται με το σύνηθες τρόπο. Δηλαδή ο τοίχος μας, βάφεται με τη χρήση ρολού και πινέλου για τα δύσκολα σημεία με ένα χρώμα. Μετά περνιέται το δεύτερο ή περισσότερα χρώματα με τις διάφορες τεχνικές που υπάρχουν. Οι υπάρχουσες τεχνικές δεν περιορίζουν τη φαντασία. Εμείς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα υλικά από αυτά, που χρησιμοποιούνται τώρα και να δημιουργήσουμε τις δικές μας πρωτότυπες τεχνοτροπίες. Πάντως ακόμα και να μην το κάνουμε αυτό υπάρχει μια τεράστια, κυριολεκτικά, γκάμα από ήδη υπάρχουσες τεχνοτροπίες και χρήση υλικών για τη δημιουργία τους.

camelot-bΤα υλικά που συνήθως χρησιμοποιούνται είναι σφουγγάρια, ξύλα, πλαστικά, υλικά συσκευασίας, ειδικά γάντια ή ρολά βαψίματος κτλ. Γενικά είναι υλικά που μπορούμε να βρούμε εύκολα, γύρω μας. Και εδώ βρίσκεται και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των τεχνοτροπιών, ο καθένας μας μπορεί να τις δημιουργήσει, κάνοντας το χώρο του ένα τελείως δικό του έργο τέχνης, που ανταποκρίνεται στις αισθητικές αντιλήψεις του.

   Πολλές από τις τεχνοτροπίες μπορούν να δημιουργηθούν με απλά την ύπαρξη φαντασίας, λίγων χρημάτων και διάθεσης πειραματισμού. Αυτό που πρέπει να έχετε στο νου σας είναι ότι ακόμα και ένα αποτυχημένο πείραμα μπορεί να διορθωθεί με σχετικά φτηνό και εύκολο τρόπο, αρκεί να υπάρχει η διάθεση για αυτό. Το μόνο που δεν χρειάζεται να ξεχάσετε είναι να χρησιμοποιήσετε τα ανάλογα προστατευτικά μέσα για το σπίτι σας, όπως νάιλον και εφημερίδες. Λοιπόν αν έχετε την απαραίτητη όρεξη, ή απλά θέλετε να αλλάξετε τη διάθεση σας μέσα από την αλλαγή του ντιζάιν του σπιτιού σας δεν σας μένει παρά να προβείτε στις ανάλογες αγορές και να ξεκινήσετε!

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • grid-cols: 2
Διαβάστηκε 3064 φορές
artisticolors

Ο Σταύρος Βολάκης είναι ο δημιουργός της ArtistiColors και η αγάπη του είναι η δημιουργία. Του αρέσει να δημιουργεί σχέδια και να διακοσμεί τους τοίχους με μοναδικό τρόπο. Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει την τεχνική της τεχνοτροπίας και της πατητής τσιμεντοκονίας σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους.

Περισσότερες πληροφορίες για σχέδια μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του.

Ιστότοπος: www.artisticolors.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ιδέες και Συμβουλές για την Μοντέρνα Κουζίνα »